Monday, October 31, 2011

the something of holidays..

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
cuti deepavali baru sahaja berlalu...
ada yang cuti seminggu dan ada pulak yang cuma cuti 2,3 hari jah..
apa2 pon, happy deepavali for those who celebrates the celebration especially to my classmates..
Alhamdulilah, cuti kali ini ada juga pengisiannya walaupun TAK STUDY untuk exam..
at least i still do something worth to do...





disebabkan duit dah sangat kontang dek kerana baik hati sangat jadi ahlong,
so nak tak nak kena lah cari duit back up lain untuk support hidup yang lagi lebih kurang sebulan kat maktab ni..
moral of the story is, nak jadi ahlong tuh boleh... but make sure you have your own gangster to pukul budak2 yang tak mo bayar hutang balik... hahahhahaha..

(apa cam, ada berani tak bayar hutang
kalau i ada gamgster2 cam ni)



ok, in order to earn some money, i did some business with my beloved mother...
jual Martabak Maggi...
kredit to budak rbt yang bagi i the resepi..
alhamdulilah, dapat lah juga hasilnya..

(ni buKAN hangus, tapi pencahayaan k)

hari pertama jualan, terjual 6/7
hari kedua 7/9
hari ketiga tak ada rezeki langsung 0/9...
bukan sebab tak sedap, tapi sebab makanan ni sedap makan time panas2...
tapi, bila dah jual,mertabak dah sejuk...
tapi, a good try what..
thanks mom for your help..
love you,muah3...





the other thing that Allah helpth me to earn some money is home tuition..
yeah, i did home tuition...
teacher atul jadi ckgu addmath sekejap..
itu pun kebetulan, sebab my bestfriend yang mintak tolong ajarkan adik dia..
terima kasih fatin sebab percayakan aul untuk berkongsi ilmu dengan adik fatin...
tapi, siyesly atul rasa bayaran yang family fatin bagi, sangat banyak..
macam tak berbaloi pula...
ajarnya sikit jer.. tu pon tak tahu adik fatin faham ke tak...
tapi, bayaranny pula banyak...
may ALLAH balas balik kebaikan keluarga fatin..
semoga ayah fatin cepat sihat..


( buat adik, akk rasa you can do addmath better..just a matter of study jer)


erm, next is the sad thing that had happened during the holidays..
ayah kawan telah kembali ke rahmatullah...
takziah buat aswad dan keluarga..
semoga arwah ditempatkan bersama-sama para solohin...
buat aswad, semoga tabah hadapi takdir ini...
semasa melawat aswad dan keluarga, dapat jugalah atul berjumpa kawan2 dah lama tak jumpa..
antaranya si mature pq, my roomate huda, and my cutey ezza...



lastly, with a pray...
semoga mak cepat sihat...
sayang mak....





p/s: dah jatuh cinta dengan majalah al-islam... plan to have a collecction of them in future, I.Allah






Monday, October 17, 2011

kalau belajar kerana.....

kalau belajar kerana kredit hour...
cukup kredit hour, tak datang kelas...

kalau belajar kerana peperiksaan...
habis periksa, ilmu entah hilang ke mana..

kalau belajar kerana kerja...
cukup sekadar untuk mendapat kerja je lah...

kalau belajar kerana minat...
subjek tak minat melayang entah ke mana...

tapi,
kalau belajar niatnya kerana Allah...
i.Allah ia akan menjadi bekalan untuk kejayaan di dunia dan di akhirat...


mana satu saya, awak dan kita semua?


Monday, October 3, 2011

don't forget to say Insya Allah...

di suatu petang yang hening....
dalam kekalutan mengejar waktu kelas dan tiket bas...
maka berlakulah....

xxxx: atul, bas kau mesti sempat kan...bas ko kol 5.30...

atul: (dgn eksen dan over kompiden).. ye lah.. mesti sempat.. bas aku kol 5.30 kan...


tup2, bila dah sampai kat pudu raya, bas terlepas ...
hahahhaha... padan muka kat diri sendiri...
rugi duit sebab kena beli tiket baru...

moral of the story, DONT FORGET TO SAY INSYA ALLAH...
sebab, apa2 tak kan berlaku tanpa izinNYa...
ampun Ya Allah...
There was an error in this gadget