Thursday, March 25, 2010

RAJA vs RAJA SEGALA RAJA

  • kita beradab dengan raja, bila dijemput ke istana happy tak terkata.. tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, jemput ke masjid kita buat derk jer..
  • kita beradab dengan raja, pakai habis smart, tempah special lagi.. tapi depan RAJA SEGALA RAJA, solat pakia kain pelikat jer..kadang2 tak berbaju..
  • kita beradab dengan raja, nak ke istana esok, malam ni dah bersiap.tapi dengan RAJA SEGALA RAJA nak ke masjid liat..malam nak bertahajud jangan harap.
  • kita beradab dengan raja. dia suruh apa saja kita buat tanpa banyak cakap. tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, dia suruh solat pon kita tak buat.
  • kita beradab dengan raja. apa yang dia tak suka kita tak buat, takut dianggap derhaka.tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, kita buat apa kita suka. tak takut masuk neraka.
  • kita beradab dengan raja, bila dia ada kita rsa hina, rendah diri. tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, mana pernah dia takde, masih juga tak sedar diri.
  • kita beradab dengan raja. nak menghadap punyalah rasa longgar sendi lutut. tapi depan RAJA SEGALA RAJA, tak ada takut.solat pon tak khusyuk.
  • kita beradab dengan raja. dipanggil hadap sultan pon dah rsa bertuah... tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, dengar azan pon kita rsa menyampah.
  • kita beradab dengan raja. sanggup tunggu berjam2 sbb nk jumpa. tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, solat lima minit pon da kira lama..


ps: sekadar renungan dan peringatan untuk diri sendiri dan pembaca..
sumber:ujang, 1februari 2010 keluaran 373

kenali sifat pasangan kalian melalui cara ber'sms


PEMALAS:
hantar sms tnpa teks

PEMALU:
minta kengkawan untuk menulis sms dan hantar pon gna hp dorg..

PELUPA:
asyik hantar msg yg sma berulang2 kali

PRIHATIN:
skejap2 hantar msg..

KUAT CEMBURU:
stp sms msti ada kata2..

BANYAK KAPEL:
slalu sgt silap hantar msg..

KEDEKUT:
tak pernah hantar msg..

Wednesday, March 24, 2010

jawatan kosong!



khatam macbeth + jazz chant

alhamdulilah!
segalanya berakhir hari ini..
erk, apa yang berakhir ni atul?
rileks! mai ceq nak habaq..
ceq baru jer khatam Macbeth pagi tdi..
lega gla rsa.. gla pon tak rsa lega cm nih..(hiperbola)

ops..lupa nk btaw..
Macbeth nih salah satu karya Shakespeare..
masya allah.. bahasa nyer...sgt lar mendalam..
bygkan lah, bhsa lama..
lepas tuh berpuitis2..
irony lar..symbolism lar...byk lagi lar..
yg bikin ana finin kepala lah..
klu nk translate, mmg kna cari kat internet lar
sbb klu guna otak saya yg tak mahir dalam bahasa nih,
mmg jauh lar mksd nyer akan lari..
Shakespeare kata A, saya akan kata D..
jadi, nk tak nk kna lar refer kat tenet n laman ni lar yg tlh bnyk membantu..
terima kasih ye sbb da membantu..
(wlupon cik midah melarang kami berbuat demikian sebenar nyer,hik9)

tapi ada 1 bnda plik berlaku msa klas terakhir macbeth tdi..
nk taw apa? ops.. jgn terkejut...
atul volunteer untuk jwb soklan..
sblm2 nih jgn harap lar atul angkat tgn untuk jwb soklan..
selagi tak kena panggil, selagi itulah atul akan diam jer..
tpi hari ini, atul sndri angkat tangan untuk jwb soklan..
(ops, apa buang tabiat apa atul nih, hik9)

nak taw apa soklan yg atul jawab?
soklan nyer:
what are the three things that the witches promise to Macbeth?
and my answer is: none of woman born can harm him..
ceywah, dgn kompiden den jawab..
hik9...tepuk lar tgn skit..clap3..

ok lar..sal macbeth da abeh..
nk cter sal jazz chant lak..
smlm kami ada pertandingan jazz chant..
n my group dapat no 2..
tahniah..
ops, sebelum terlupa..
atul nak ucap tahniah kepada
AIN DALILA
yang berjaya mengelolakan program ni..
caya lah ain..love you..

ni lar kawan ceq..ain dalila..

ni group lalola..


this is my group..second place..congrate guys..

the champion of jazz chant..goes to..lala group..


lalola group..

lala group

they are the judger for the competition..

Monday, March 22, 2010

i love.....ADD MATH!


kalian pernah belajar add math? mungkin ada yang pernah mungkin ada yang tidak..tapi saya dulu, time SPM amek subjek nih.. bagi sesetengah pelajar, inilah killer subjek mereka.. anda bagaimana? saya? saya rasa tidak, sebab killer subjek saya biologi.. sebab nyer, saya tak suka nak hafal2 nih..

kenapa tiba2 nak tulis pasal add math eak? sebab cuti baru2 nih, ada seorang adik mintak saya ajarkan beliau addmath.. da tiga tahun saya tinggalkan subjek ni.. da ingat2 lupa.. disebabkan saya minat gila subjek ni, so saya penuhikan lah permintaan adik tersebut.kalau dia mintak saya ajarkan subjek lain mcm bio or fizik, memang lama da saya tolak.. tpi ni add math..so saya terima dengan hati yang riang gembira... jadi, nak tak nak kenalah saya buat sedikit revision..nk bagi recall semua formula.. jujur cakap, saya bukan ingat sangat dah apa yang saya belajar time SPM dulu..

alhamdulilah, masa asaya ajar adik tuh, saya sempat cover tiga topik dengan beliau..function, quadratic function and logarithm... masa saya dok ajar adik tuh, semua kenangan saya masa belajar add math dulu singgah di kepala.. so dikesempatan ini, nak lar juga share dengan kalian kan antara pengalaman pahit manis saya semasa belajar addmath..

KENANGAN 1

ni kes masa mula2 belajar addmath lar..1st topik, function.. masa tuh, atul masih blur2 lagi dgn topik ni.. asyik tak boleh jawab jer..tgk kwn dpan atul, sume soklan dia boleh jawab.. atul pon apa lagi..tak tahan tengok kwan boleh jawab, atul terus menangis.. dalam hati cakap, "asal lar aku ni bodoh sangat... pada hal baru bab 1.. dah tak boleh nak kuasai.." start dari tuh, atul just fokus pada addmath.. sebenarnya, atul mmg tak boleh tengok kawan2 atul lebih dari atul dalam subjek matematik.. iri hari + jeles.. kalau subjek lain, macam bi, atul tak kisah pon diorang nak dapat markah seratus pon.. sebabnya, bagi atul, matematik is my subjek.. so i want to be the best in the subject..hehe...

KENANGAN 2

Meniru dalam ujian.. ops, jangan salah faham..bukan atul yang meniru..tapi atul yang bagi tiru.. masa tu tingkatan 4..ujian bulanan.. keluar topik quadratic function.. mmg panjang gila lar cara kerja bagi topik nih.. kena cari y-intercept, x-intercept, types of root, turning point, and the last one kena lukis graft.. kalau silap satu, habis silap lar graft kita tuh..
masa ujian tu, atul duduk sebelah best fren atul.. mmg da pakat pon nak duduk sebelah2..tgh2 xm dy bisik2 pggil nama atul.. "atul, tgk jalan kerja".. hush, gla apa..da lar cara kerja panjang gila.. mcam mana nak bagi dia tgok kan... last2, kami pura2 buat kertas jatuh.. dia amek kertas atul, & atul amek kertas dia.. huhu... nasib baik tak kantoi dengan cikgu.. bla habis jer xm tuh, kawan2 atul sume bising... " woi atul! mana aci.. ko bagi dy jer tru ko.. aku pon nak gak tru ko"...hihi... atul just pandang diorang dengan senyuman sinis time tuh.. buat muka tak bersalah..

KENANGAN 3

menyertai program BRIGED MATEMATIK TAMBAHAN.. program ni dilancarkan oleh PPD Kuantan..kira buat ikut daerah lar.. dan sekolah atul jadi tuan rumah..program ni berlangsung selama lebih kurang 5 bulan.. setiap hujung minggu, pelajar2 dari sekolah lain akan datang ke sekolah kami untuk belajar admath.. konsep nye lain skit.. bukan guru yang mengajar tapi pelajar lepasan SPM.. dan atul terpilih untuk jadi pembantu mereka... tapi, lama2, kami juga yang jadi facilitator nyer.. sebab faci2 asal pergi smbung belajar...So berlatih lar jadi cikgu time tuh.. seronok.. paling seronok semasa camp admath yang di adakan di cameron highland.. kira menyelam sambil minum lar kan.. sambil belajar, makan angin.. tapi atul rsa, fokus nak belajar admath tu hilang bla da smpi kat sana..

gambar kenangan masa di cameron highland..

KENANGAN 4

terpilih menyertai kuiz matematik bertempat di UIA kuantan.. kira ni first time lar wakil sekolah.. bayangkan lar, kami diberi masa 3 jam untuk menjawab hanya 5 soalan matematik.. dan, soalan nyer sangat2 lar susah..kalah soalan SPM.. n proud to say, i were lost..hik9..

KENANGAN 5

Study admath sampai tak tido.. masa tu trial SPM.. study dgn tqa seth.. dah lar bulan puasa.. mmg tak tdo langsung lar.sedar2 da time sahur, so terus pergi sahur n siapkan diri untuk ke kelas... and alhamdulilah, keputusan yang dapat amat menggembirakan..=)

KENANGAN 6

Fail admath.. kalian pernah fail tak admath? huhu, msti pernahkan..tipu lar kalau cakap tak pernah.. atul pernah fail sekali.. tu pon ujian lar.. sebab keluar cuma 1 topik.. trigonometry..n atul sangat tak suka topik tuh.. sebab tu lar fail..hik9..tapi best gak fail rupa nya.. at least tahu kelemahan kat topik tu kan..

KENANGAN 7

masa amek SPM.. ya allah.. susah gila soalan.. dengan tak cukup masa nyer.. dua tiga hari atul nagis sebab fikirkan paper admath jer.. pada hal, time tuh ada lagi paper2 lain yang nak kena study.. punya lar risau tahap gaban.. tapi alhamdulilah, bila keputusan dikeluarkan, atul mampu tersenyum lebar...

kenangan apa lagi eak? sebenarnya, banyak lagi kenangan manis.. dalam belajar admath ni sendiri pon terdapat banyak kenangannya.. terima kasih yang tidak terhingga atul ucapkan kepda puan noranisa hashim yang da mengajar atul admath selama ni.. sya suka belajar dengan cikgu..

sebenarnya, jauh dilubuk hati ni, atul nak sangat jadi ckgu matematik..bukannya jadi ckgu bahasa inggeris.. sebab sya tahu di mana terletak nya kekuatan dan kelemahan saya dalam belajar.. saya harap satu hari nanti, keajaiban akan berlaku.. mana tahu, saya dapat tukar course dari TESL ke matematik kan.. amin..mana lar tahu, pm kita Dato' Najib boleh tolong sya..hik9...

lastly, kepada pelajar2 melayu yang lain.. jangan sesekali set dalam minda anda yang admath adalh killer subjek.. kalau saya boleh buktikan saya boleh buat, kenapa tidak anda? saya pon makan nasi seperti kalian juga.. akhir kata, good luck! =)



Sunday, March 21, 2010

beza perempuan cantik dan kurang cantik di mata seorang lelaki..

"Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman...
kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi
betul...

kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman
nih...kesian
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak
huduh...

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg
diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati...!
kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang
diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu...

kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la....
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki
tuh!

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu....
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:...patut pun kena reject...

kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus...penuh
kasih sayang
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang
harus menyayangi...

kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela nih....
kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya nih.....

kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri...

kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh....
kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas
lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu....

kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy
forever
kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2...

kalau perempuan lawa masak
Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak
tu...
kalau perempuan tak lawa masak
Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????

kalau perempuan lawa main2 miss call
Lelaki akan kata: takpe...
kalau perempuan tak lawa main2 miss call
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke... sibuk
ni tau..

kalau perempuan lawa hantar2 email
Lelaki akan kata: sukenya....
kalau perempuan tak lawa hantar2 email
Lelaki akan cakap: balik2 email dia...boring



credited to PEARL MAY...

advice for guys...

Advice for guys

When she acts shy - Say I Love You
When she runs from you - Chase her.
When she puts her face near yours - Kiss her.
When she kicks and punches you - Hold her tight.
When she is silent - She's thinking of how to say I love you.
When she ignores you - She wants all your attention.
When she pulls away - Grab her by the waist and never let go.
When you see her at her worst - Tell her she's Beautiful.
When she screams at you - Tell y you love her; But you have to mean it.
When you see her walking - Sneak up behind her and grab her by the waist.
When she's scared - Hold her and tell her everything will be okay cause she's with you.
When she looks like something is the matter - Kiss her and tell her not to worry.
When she holds your hand - Play with her fingers.
When she says she's cold - Move closer
When she walks away and looks in the distance - Walk up beside her and talk to her.
When she flirts with you - never turn her down or ignore her.
when its just you and her in the room - Ask her to stay a little longer.

Compliments, Compliments, Compliments!

Girls
You don't really need any tips.
Just be yourself and let the boy do
the work for once!

this post credited to PEARL MAY

Thursday, March 18, 2010

insan terbaik untuk kita sayang...


Pada suatu hari, Azzam bertanyakan satu soalan kepada Cikgu Althafunisa semasa Cikgu Althafunisa sedang mengajar di dalam kelas.. Pada ketika itu Cikgu Althafunisa sedang mengajar topik kasih sayang...


Azzam:Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang? Dan macam mana kasih sayang itu nak berkekalan?


Cikgu Althafunisa : Ok. Kamu ikut apa yang saya suruh.kamu pergi ke padang . Kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput di hadapan kamu. Pilih yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan petik rumput yang paling cantik, bawa ke kelas..


Apabila Azzam pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pon di tangannya.


Cikgu Althafunisa: kenapa tiada rumput yang kamu pilih Azzam?


Azzam: Tadi masa saya berjalan, saya carilah rumput yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik. Maka saya terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di hujung padang, saya tak jumpa pon rumput yang paling cantik. Mungkin ada yang di antara rumput di belakang saya tadi yang paling cantik tapi dah cikgu cakap tak boleh toleh kebelakang semula. Jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik..


Cikgu Althafunisa: Ya. Itulah jawapannya. Maknanya apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, jangan lah kita mencari yang lebih baik dari itu. kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik2nya. Jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap sudah berlaku. Semoga yang berlaku tidak berulang lagi. dan ingatlah orang yang paling kita sayang itulah yang paling cantik dan paling baik.. Mahu pon, kalau diikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi..

Wednesday, March 17, 2010

aku dan cinta

Love me without fear. Trust me without wondering. Love me without restrictions. Want me without demand. Accept me how I am.

Pernah jatuh cinta? Pernah dicintai? Mungkin ada yang pernah dan mungkin ada yang tak pernah.. kepada yang tak pernah, mungkin giliran anda akan tiba tidak lama lagi.. tunggu dengan sabar okey.. tapi cinta itu lebih indah selepas diijabkabul.. sebab dia yang lebih berhak untuk mendapat cinta kita.. setuju tak?

Kepada yang pernah dicintai dan mencintai, apakah tujuan dan matlamat kalian berkasih sebenarnya? Mungkin jawapan dibawah, adalah salah satu sebab kenapa kalian berkasih..

  • Trend.~Semua kawan2 saya ada pasangan.. jadi saya pon nak lar satu.. kalau tak nanti, kawan2 saya kata saya tak laku pula..
  • Perasaan remaja yang ingin dikasihi dan mengasihi.. tapi, rasanya, budak2 skolah rendah pon da pandai main cintun sekarang..
  • Saja, suka2 nak try.. best ke tidak kapel nih.. tgk mcm seronok jer…so saya pon cari lar satu..
  • Dan banyak lagi sebab lain2.. alasan kalian?

Bagi sya,saya berkasih kerana saya ingin hidup berteman…sebagai satu pelengkap kehidupan.. mungkin juga untuk dijadikan bakal suami, kalau dia adalah calon yang terbaik..kenapa tidak kan ? tapi, setiap kali saya berkasih, sudah pasti saya ada satu matlamat.. kalian ada tak matlamat dalam hubungan kalian? Mungkin ada diantara kalian yang mempunyai matlamat dan mungkin antara anda yang tidak mempunyai arah tuju dalam hubungan kalian..mungkin, antara list di bawah merupakan antara matlamat kalian:

· Saya nak hubungan ini berkekalan hingga ke jinjang pelamin.. sampai akhir hayat..

· Saya berhubungan dengan dia kerana saya inginkan kehidupan yang mewah.. almaklumlah, pasangan saya ni anak orang berada..

· Saya berhubungan dengan dia sebab saya nk populariti..almaklumlah, pasangan saya tu artis…

· Dan banyak lar lagi matlamat2 lain…

Tetapi, bagi saya, setiap kali saya berkasih, saya berazam ingin meninggalkkan 1 kesan yang mendalam ke dalam diri pasangan saya.. membawa satu perubahan yang positif ke dalam diri nyer..membawa satu sinar gemerlapan dalam kehidupannya..itulah matlamat saya.. ” jadi atul, ko ta mo kekalkan ker hbgn ko dgn dy ke?”… hush..jgn lar salah faham.. itu sudah pasti.. setiap hbgn cinta yang saya jalinkan,sudah pasti saya harapkan hubungan itu akan berkekalan hingga akhir hayat.. sebab cinta saya, bukan cinta pakai buang..

Membawa satu sinar gemerlapan dalam kehidupan pasangan? Macam mana tu yer? Tak faham sangat lar.. ok, let me explain melalui beberapa contoh cerita..

Syurga Cinta..



Kalian pernah tonton tak cerita ni? Lakonan Heliza dan Awal.. pada yang pernah tonton, best kan cerita ni.. atul menangis bila melihat cerita ni.. dalam hati terdetik, ‘aku nk jadi macam heliza, yg dapat mengubah seorang lelaki’…dalam cerita ini, awal sangat sengal.. dengan gaya hidup bebas.. sex bebas, arak dah jadi satu perkara biasa bagi nya.. sampaikan solat pon dilupakan…ops bukan lupa, tapi tak tahu langsung.. even alif ba ta pon dia ta kenal.. sgt naïf bab2 agama.. tetapi, kehadiran heliza dalam kehidupannya, telah membawa satu sinar baru dalam diri Awal.. dia mula tinggalkan arak dan zina dan kembali ke pangkal jalan.. baguskan kalau kita dapat jadi macam heliza.. bkn senang sbnrnye, ingin mengubah seorang insan. Nak2 yg da besar panjang mcm Awal tuh…

Nur Kasih

Yang ni pon, tipu sangat lar kalau kalian tak pernah tengok.. disiarkan di saluran TV3.. punya lar best nyer cter ni, siap ada siaran ulangan lagi.. bukan setakat tu, malah cerita ini di DVD kan atas permintaan penonton.. so, saya pasti kalian pernah menonton cerita ini..dalam cerita ini pon, kita dapat lihat, bagaimana Nur Amina mengubah suaminya Adam, kembali ke pangkal jalan.. Adam ni pon sesat pda mula nya.. arak, zina.. solat entah ke mana2.. Western life lar pndek kata.. tetapi, segala2 nyer berubah apabila dia kemalangan dan Nur Amina lar yang menjd sumber inspirasi akan perubahan diri Adam..hebatkan cinta seorang perempuan…

Sassy Girl Chun Hyang

Ok lar.. cerita ni saya pasti ramai yang tak pernah tonton.. cerita korea.. atul mmg minat cerita korea.. heroin dia Chun Hyang.. dan dia pon meninggalkan kesan yang besar ke dalam kehidupan suaminya Mong-Ryong .. Actually, mereka ni kawen paksa sbb nk tutup satu kes.. da tuh, kawen masa skola menengah.. awal gla kan.. Hero tuh, nama je anak ketua polis, tapi suka buat kes.. ta matang.. Then agak lembab dalam belajar.. asyik dapat no last jer bla xm.. tpi lepas kawen, wife dy lar yg menyebabkan dia berubah.. berubah ke arah yang lebih baik.. dia jadi makin matang, rajin belajar dan lastly dy jadi org yang berkejaya..

Boys over flower

Cerita ni, mgkin ramai juga yang tahu.. disiarkan kat 8tv.. dalam cerita ni kita ley tgk dalam watak Jan Di, heroin utama dalam cerita.. dia membawa banyak kesan kepada setiap individu dalam kumpulan F4 terutamanya, Jun Pyo dan Ji Hoo.. sebelum berkenalan dengan Jan Di, Jun Pyo ni tak prnh nak hargai org lain kecuali rakan2 F4 nyer sahaja..dia dengan senang hati akan membelasah dan membuli sapa2 sahaja org yg dia ta suka…tpi, selepas berkenal rapat dgn Jan Di, everything is changed.. dy da mula taw menghargai org lain and behave vey well.


Semoga kehadiran saya dalam hidupnya membawa 1000 kebaikan dan manfaat.. bukannya membawa 1000 bencana dan malapetaka..saya harap saya ada peluang tu..amin..

hey ladies..

da lama ta update blog..
no idea.. n no mood at all..
my mood swing at all..
mb lagu ni sesuai dgn apa yg atul rsa skg nih...




Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis



Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis


Monday, March 15, 2010

tett2.. msg bebunyi..

(tet2..bunyi msg msuk dri phone celcom..tgk2 zainol ariff hntr msg..)

zainol: salam, bleh x bgi aku link tuk cek result..ko kan cable besar =)

atul: jap eak..aku carikan..

zainol: im waiting..

dengan sepantas kilat, jari2 atul menaip msg untuk di hantar kepda kawan2 uia yg len..

atul: salam.. nk link cek result ley ta?

kwn uia1: kami pon ta dpt nk msuk agi ni atul..

kwn uia2: sya pon ikut cara manual jer atul..

kwn uia3: ikut student portal..

atul: thanks guys..


atul to zainol: ikut student portal jer..nt da taw, bgi taw aku taw...

zainol: ok.. tq eak..

lepas jer zainol tya link utk result exm nih, dlm ati terdetik somtg..
~UIA!~

dlu msa atul blajar di UIA, setiap kli result nk keluar, or duit loan nk kua, atul lar org pertama yg akn bagi tahu zainol..sbb kami jer yg dtg dari sama sekolah..tapi ta sgka lar pula.. bla atul da keluar dari uia, zainol msih jadikan atul tempat rujukan dia.. agak terharu sebenarnya.. terima kasih zainol!..

dlu msa kami di uia, setiap kali nk xm mst kami akn berperang.. berperang result.. wlupon kami dri course yg berbeza, (atul: economics and science management n zainol: engineering), tpi kami still berlumba, nk tgk pointer sapa lagi tggi.. n slalu nyer atul yg plg tggi dri dy.. tpi tu dlu.. skg, kami da ta ley nk bndg2 pointer lagi..atul just ley tgk pointer dy jer..

dua tiga hari kemudian.....

(tett2..bnyi phone clcm msuk msg)

zainol: hey antol..aku da check result..ko nk taw x? malu plak aku tye ko cm nih..ntah2 ko pon ta mo taw kan.. tpi slalu nyer ko nk kan..
(mmg da jdi kebiasaan atul, atul akn tya pointer dy.. sbb nk compare dgn result atul)

atul: nk2.. mst lar aku nk taw.. ko bgi taw lar..dua2 taw.. gpa n cgpa..


tup2, dy bagi link nyer trus.. so ni lar result zainol ariff..


Salam Br/Sr MOHD ZAINOL ARIFF BIN MOHD ZAINADI(081527).
You are currently logged in.

Academic Services
Course Registration Slip
Examination Slip
Result Slip


Programme Information : Session 2009/2010 Semester 2
Programme Kulliyyah Student Type
ENGINEERING AND COMPUTER SCIENCE DEPT. OF SCIENCES PROGRAMME CFS Student

Result Information
Session / Semester

Summary of Result for Session 2009/2010 Semester 1
Code Course Title Credit Hour(s) Grade Point Q.Point
ESM1134 MATHEMATICS 3 4 A- 3.67 14.68
ESM1311 CHEMISTRY LAB 1 1 A- 3.67 3.67
ESM1324 CHEMISTRY 2 4 A- 3.67 14.68
FIM1113 UNDERSTANDING ISLAM 3 A- 3.67 11.01
LEM6012 ENGLISH LANGUAGE VI 2 B+ 3.33 6.66

Total Credit Points 50.7 Cummulative Grade Point 156.75
Total Credit Hour(s) 14 Cummulative Grade Hour(s) 44
Grade Point Average (GPA) 3.621 Cummulative Grade Point Average (CGPA) 3.563
Status PASS Remarks Dean`s List
Date of Issue


so, agak gempak kan result nyer? dpt dean list tuh..
atul pon dlu pnah dapat skali dean list..
tpi bagi atul, kualiti dean list dy lagi tggi sbb dy amek kos yg lbh susa dari atul...

btw, zainol..
tahniah atul ucapkan.. wlupon atul ta dpt nk teruskan pelajaran atul di bumi uia bersama2 ko (mmg ko pon ta mo sama u dgn aku dlu, hik9.), tpi atul akn doakan ko terus berjaya..bgga dpt tgk kwn wlupn agk jeles sebenar nyer.. i wish im the one who get the opportunity..

last words to zainol ariff..good luck in your degree!

Thursday, March 11, 2010

happy holidays..


dengan mohor besar raja2 seluruh negara..
dan setelah melihat kelahiran anak bulan..
maka dengan ini, saya
HIDAYATUL NUR AQILAH BINTI MAT ALI
ingin mengumumkan, cuti sekolah akan jatuh pada

12 MAC- 21 MAC 2009

HOORAY!!!!!

cuti sekolah dtg lagi..suka2..
so, nak wat plan lar untuk cuti..
nk buat apa eak?

    PLAN 1
    plan nk jumpa mathila mansor kat terminal makmur pda 12 mac nih..da bertahun ta jumpa dy.. sgt rndu! mac, you have to wait for me ok klu mac smpi awal dri atul..


    PLAN 2
    dating with ezza and fatin farhah..can we hang out together dear? long time no see lar.. i miss both of you so much..kita g tgk wyg k.. pas tu lepak tc.. amek2 gmbr..ok ta?

    FATIN FARHAH
    EZZA SHAZANA

    PLAN 3
    ajar angah sebab tahun ni dia nk PMR.. i have my own target for her.. must get straight a.. excellent straight A's...


    PLAN 4
    no Korean movie.. sbb nyer, klu atul tgk, nt angah nk tgk gak.. ta ley, nt mak marah..hik9..



    PLAN 5
    i'm going to teach era admath..alamak..nervous.. sbb da lama tggl kot..kna recall blik formula add math..antra nye:

    Example

    2xy + y = 10 (1)
    x + y = 4 (2)
    Take the simpler equation and get y = .... or x = ....
    from (2), y = 4 - x (3)
    this can be substituted in the first equation. Since y = 4 - x, where there is a y in the first equation, it can be replaced by 4 - x .
    sub (3) in (1), 2x(4 - x) + (4 - x) = 10
    ∴ 8x - 2x
    2 + 4 - x - 10 = 0
    ∴ 7x - 2x
    2 - 6 = 0
    ∴ 2x
    2 - 7x + 6 = 0 (taking everything to the other side of the equals sign)
    ∴ (2x - 3)(x - 2) = 0
    ∴ either 2x - 3 = 0 or x - 2 = 0
    therefore x = 1.5 or 2 .

    Substitute these x values into one of the original equations.
    When x = 1.5, y = 2.5
    when x = 2, y = 2

    PLAN 6

    jogging with someone.. atul pon ta taw napa tba2 jer ada org ajk g jogging..kat taman bandar..wink9..

    PLAN 7

    beli saham ASB.. ajk ayah lah gi pjabat pos nt.. nk bli saham.. nt da abeh blaja, i.allah duit da bnyk..ley bli wat duit muka untuk bli rumah..

    (ops, lagi pon skg nih kami bakal kena halau dari rumah, uhuk9)

    RUMAHKU SYURGAKU

    PLAN 8
    finish my assignment and read Macbeth..

    hopefully. sume plan tercapai lar..

    last but not least is..

    11 mac 2010...
    ada apa eak hari nih?
    ha, friendship anniversary yg kelima tahun antra atul dgn rohaizad..
    happy friendship anniversary..


    lima tahun yang lalu masa kami form three..
    maka terjadilah satu kisah...msa tuh tgh men msg..

    atul: awak..ley kita jadi kawan?
    roy:boleh aje..


    maka pada tarikh 11 mac termaktublah kami menjadi kawan..
    diharapkan ukhwah fillah kita akn kekal sampi ke akhir hayat..~

    ok lar..ni mb last post sblm cuti..
    see you soon..<3

    exam done!


    Pergh..lega gla bla paper da habes…

    terasa beban ats bahu hlg serta merta..

    So how the paper goings on?

    Ok let me tell one by one..

    Started with language description a.k.a grammar..

    Quite ok lar coz I put effort on it..Tpi part phrasal verb lar..cm apa jer..Agk langsi di situ..


    Next paper is language development..

    Comprehension and essay..So? Ok lar..No need to prepare so much sbb essay ean..

    Bkn taw pon tjuk apa nk kua..so ta ya lar beria2 baca..Just prepare for the grammar lar..


    Ok the next one is English studies a.k.a literature..

    Honestly speaking, I’m going to fail this paper..I hate the paper so much..

    Cm sengal jer soklan..Buka2 jer paper, otak trus blank..

    Apa yg baca pon cm ta msuk jer (ops, ye ke aku baca?tu soklan nyer.hik9..)

    Dok pusing2 soklan dlu, at last jwb gak lar..Cuma ta taw lar btol ke ta ean..

    Bak kata lecturer, there is no wrong answer as long as you justify the answer..

    Mslh nyer nk justify tu yg ta pandai nyer..

    Ok the last paper is social studies..

    I like this paper so much..I think I can answer all the questions..

    Just not sure lar either my answer correct or not..

    Just want to complain about the time..I think it should be added for another 1 hour..

    The original time is 3 hours but too many essays lar..

    Ok, nt nk kol BPG lar, soh tmbh agi 1 jam..Jadikan 4 jam..

    Baru sedap nk goreng2 jawapan..Hik9..

    Based on the exam, I noticed something..

    I were not prepared well for the exam..

    Ibarat melepaskan batuk di tangga je..

    bkn nk kata da pndai..Tpi ta minat lar..

    just baca skit2 jer..

    klu dlu masa blaja math, atul sggup ta tdo mlm utk study..

    tpi tok course English nih, atul lbh syg kan tdo dri nk blaja..

    I have to change this kind of behavior..

    Ta kan nk bgi final sem nt fail kan? Malu lar…

    Nt da kna tndang mktb, nk msuk mana lak?

    Berhenti belajar? Pas tuh kahwin?

    Ya Allah jauhkan lar…

    I have a dream and I have to make the dream becomes true..

    Atul, change your self..

    No one can help you anymore..

    You have to help yourself..

    Atul, aja aja fighting! You can do it!

    There was an error in this gadget