Saturday, January 14, 2012

Hadiah Teristimewa Dari GBN kepada Sahabat2nya

16 January 2012.
tarikh keramat bagi ribuan manusia yang dilahirkan pada tarikh ini.
tapi lebih keramat buat dua sahabat iaitu:


Ckgu Mathila Mansor


Doktor Nur Izati a.k.a Ejat



to both of you,
Happy Birthday.
Semoga kalian dipanjangkan umur yang berkat dan
dimurahkan dengan rezeki yang halal.
Didoakan agar kalian menjadi anak, isteri dan wanita yang solehah,
dikurniakan kejayaan di dunia yang dapat membangunkan umat Islam
dan kejayaan di akhirat untuk menemui Ilahi di syurga firdausi kelak...


sempena tarikh 16 January 2012 ini,
tiada hadiah yang dapat atul berikan
kecuali dengan pengeluaran duit syling dari bank negara ini.


khas untuk kalian...
hari ini, dalam sejarah keluaran duit syiling baru dari bank negara...
haish, mesti kalian teruja kan dapat kawan bercita-cita Gabenor Bank Negara...

bukan senang bagi atul nak pilih tarikh untuk release kan duit syling baru ini...
ingatkan nak keluarkan time 30 January nanti...
tapi big boss kata,Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz ,
"16 January 2012 is the best date to be in history of national bank..."

buat macy and ejat, jangan rebut2 duit ni..
banyak lagi kat bank tuh...
hahahaha

wasalam...

Tuesday, January 10, 2012

The "3 Idiots" Meeting Will be Held In KLCC

Atul: Dibah, aku rasa nak tarik diri jer... ( dalam nada yang berjenaka)

Dibah: (tersenyum)

Then: no Atul. it is the time for us to move on...

Atul: ok lah then. (nak tukar mood).. korang mesti terkejut kan kalau satu hari nanti aTuL jadi guru bahasa Inggeris cemerlang.

then: nO lah atul. It is a good to think positive.

Atul: ok, apa kata kita buat mcm 3 idiots.. after 10 years, kita jumpa balik kat sini, pada tarikh yang sama... and we will see, who will be the best English teacher...

Then: but atul, i dOnt think this building will be still around by the time.

Atul: ok lah, change place.. TGV KLCC, 10/01/2022. Ok?

Diba: Time tu, aku ada kat dalam kelas lah tgh mengajar...

Atul: argh, tak de.... time tu sure tgh cuti (tanpa taw apa hari yg sebenar pada tarikh tuh)

v
v
v
v



ni kisah "3 IDiots" kami... yang tak tahu apa dia penghujung jalan ceritanya.. but, in the movie, 3 of them become successful people. i also do hope, that we three will be successful English teachers.


back to the movie, the character that suit me the best is Farhan. Farhan is someone who is in love with animals but do something in Engineering.. bak kata Amir Khan

"macam mana nak bahagia kalau bercinta dengan haiwan tapi berkahwin dengan mesin. tu makan hati namanya"

at last, FarhaN kluar dari engineering and take photography. can i do the same thing too? hahhahaha... tu cari nahas namanya... i HAVE AND MUST continue my study in English WILLINGLY. it is the time for me to change for my future students. ini amanah Allah kepada atul. maybe, in future, i can be a good teacher, who understands better the weak students in English.. who knows right?


TO DIBA AND THENMALAR, DONT FORGET OUR MEETING =)




A Quote to Ponder 2

"Cinta adalah sebuah kata kerja iaitu kerja untuk mencintai
Maka bermulalah bekerja untuk mencintai akan hal-hal yang belum kau cintai
Dan hatimu akan menjadi makmum atas segala kerja cintamu"

Sunday, January 8, 2012

HaK seOrAng Muslim kE atAs MuslIM yaNg LAin

hak seorang muslim ke atas muslim lainnya ada 6 perkara, iaitu:

1. apabila engkau menjumpainya engkau berikan salam kepadanya.

2. apabila ia mengundangmu, engkau memperkenankan undangannya.

3. apabila ia meminta nasihat, engkau menasihatinya.

4. apabila ia bersin dan memuji Allah, hendaklah engkau mentasymitkannya (berdoa untuknya)

5. apabila ia sakit hendaklah engkau menjenguknya.

6. apabila ia mati, hendaklah engkau hantarkan jenazahnya.

Hadith Riwayat Muslim 2162


nota kaki: marilah sama2 kita berusaha untuk memenuhi hak kita ke atas muslim yang lain... Insya Allah...

Saturday, January 7, 2012

Copy Quote dari DON 2

"It is not just difficult to catch Don,
but it is
IMPOSSIBLE"

if possible, i would like to say....

"it is not just difficult to win my heart
but it is
IMPOSSIBLE"

Thursday, January 5, 2012

A quote to ponder....

"You are here because you care for other people"


am i the one who care for other people?
am i?
even i myself don't know the answer...
hope so...
wish so...

There was an error in this gadget