Thursday, March 29, 2012

Ku Sangka Hatiku Seteguh Permata, Rupanya Ia Serapuh Kaca

Assalamualaikum w.b.t

lately ni, atul rasa macam rajin nak update blog.. walaupun assignment beratur menunggu untuk disiapkan.. tapi tangan masih lagi nak menaip untuk mengupdate blog.. kalaulah masa ini digunakan untuk membuat assigment, sudah pasti banyak tugasan yang dapat atul siapkan.. walaupun atul tahu, tak kan ada yang nak komen my entry, but i do hope i have silent readers who read my entry silently... 


malam semalam, atul update status fb...

"ku sangkakan hatiku seteguh permata, rupanya ia serapuh kaca"

dek kerana status tersebut, pagi ni, my concern friends terus tanya "kau ok tak atul? aku tengok post ko lain macam je malam tadi", tanya syu and iylia... Alhamdulilah, atul bersyukur sangat sebab atul ada sangat ramai kawan yang masih concern dengan atul.. terima kasih ye kawan2... i sayang you all lah...wink ;)...


Alhamdulilah, i am ok.. just my heart.. *listen to my heart beat*... terus terang cakap, hati atul tak selesa.. mungkin kalau dicek menggunakan kertas litmus biru, ia akan bertukar kepada merah.. itu bermakna hati atul berasid.. hoho...

dah masuk 2 tahun atul tak pernah rindukan bukan muhrim atul secara serius.. ye lah, atul nak rindu siapa kan? no couple, no missing someone lah.. sejak daripada itu juga, atul dah tak tahu macam mana perasaan rindu tu.. atul ingatkan perasaan rindu tu tak wujud malah ia hanya omongan kosong bagi pasangan kekasih.. jadi dari situ, atul ingatkan hati atul ini seteguh permata untuk menangkis perasaan rindu terutamanya kepada bukan muhrim atul, tetapi... tidak rupanya...



rupanya, hati atul juga serapuh kaca.. yang juga mampu merindui lelaki ajnabi.. Ya Allah, atul jadi tak tahu nak handle macam mana dengan perasaan ini.. gelisah hati ini... bila dah rasa macam ni, terus atul teringat ayat dalam blog dear little auntie yang berbunyi:

Do you really believe that if you had followed the rules set by Allah, you would still be feeling the way you are feeling now? 

my jawapan is: i would not feel the same way as i do now if i really follow the rules set by Allah...



akhir kata, ya Allah, kau permudahkanlah dan percepatkan pernikahan antara aku dan si dia.. kerana, aku ingin menikmati indahnya perasaan sayang dan rindu ini dalam keadaan yang Kau redhai, dan dengan orang yang halal untuk aku limpahkan perasaan ini, Amin...


sumber gambar dari: 

p/s: please do doa for my good ye my dear friends...


2 comments:

There was an error in this gadget