Monday, November 1, 2010

Challenge 1: Ten things you want to say to ten different people right now.

Ayah:

Along nak sangat cakap kat ayah yang along sayang ayah mcm yang along selalu buat kat mak..tapi, along segan..along nak sangat peluk dan cium ayah mcm along buat selalu kat mak..tapi along segan.. dulu, bila busu tanya, sapa anak kesayangan ayah, ayah akan jawab angah.. masa tu along kecil hati dengan ayah..tapi, sekarang along tahu, yang ayah pon sangat sayangkan along..ayah, terima kasih yer atas jerih perih ayah untuk membesarkan along selama ini.. I.ALLAH, along akan balas balik jasa ayah satu hari nti walaupun along tahu yang along tak mampu nak balas semua jasa ayah.. along cuma nak ayah tahu, yang along sangat sayangkan ayah..




Emak:

emak..along sayang dan sangat rindukan mak...setiap masa along ingatkan mak..setiap masa along risaukan kesihatan emak.. mak bukan sekadar mak kepada along..tapi mak juga merupakan kawan terbaik yang pernah along ada..tak dapat along bayangkan kalau satu hari nanti mak tinggalkan along.. kalau boleh, biarlah along yang pergi dulu.. mak, along mintak maaf yer.. sebab along ni anak yang degil..sejak dari dalam kandungan lagi, along dah menyusahkan mak..tapi, I.ALLAH along janji, anak yang paling nakal inilah yang akan berjasa kepada emak..along sayang mak sangat2 sebab mak adalah nadi kehidupan along..


Angah:

angah..along tahu along kasar dengan ko..along garang dengan ko nak2 bab belajar.. along buat benda ni sebab along ada harapan yang tinggi kepada ko...along tak nak ko rasa apa yang along rasa sekarang..along nak ko belajar sesuatu yang betol2 ko minat..along meletakkan harapan yang tinggi pada ko..along tahu ko ley buat, cuma ko malas jer..cita2 along nak belajar kat luar negara tak tercapai..usahkan luar negara, di uia pon tak kesampaian (bukan bermakna along menyesal)..tapi ko, along harapkan ko belajar kat AL-AZHAR..yang mana ilmu duniawi dan akhirati ko akan dapat kat sana.. along nak ko jadi seorang ilmuan yang ilmu agamanya juga lengkap di dada.. belajar rajin2 yer sayang..
lagi satu, jgn jadi mcm along..along selalu tak ikut cakap mak..ko kena jadi anak yang baik taw..jangan ikut perangai along yang nakal nih..



Afiq:

afiq...along mintak maaf sebab selalu marah2 ko bila ko tak ley buat dengan baik dalam belajar.. bukan apa, ko tu lelaki..kelak ko akan kawen...dah kalau belajar pon tak pandai, ko nak tanggung anak orang pakai apa nanti?pasir? tulah sebabnya along risau sangat pasal ko..along tak nampak lagi ke mana arah tuju kamoo afiq..along bising, bebel sebab along sayang ko..bukan sebab along benci ko...


Ezza Shazana:


my first bestfriend... ingat lagi time mula2 kita kenal masa form1 tu kan..tidur sekatil.. ke kelas bersama..ke dewan makan bersama...Dua bnda yg ezza anti; cter hantoo and kacang..erm..spanjang kwn dgn ezza ni, mmg tak pernah gaduh..baik jer kami..kan ezza?hehehe.. saya syg kamoo~ walaupun kita jauh, harap hubungan kita tak kan terputus..bestfriend for ever ok?tapi, mkn lama saya jadi makin segan dengan kamoo..mungkin sbb status pendidikan kita kot..hope saya ley buang perasaan ni jauh2 dalam laut..hehehe..apa2 pon, saya msih syg kamoo~


Mathila Mansor:



awak nak taw tak mac, pada mulanya saya memang tak boleh nak masuk dengan kamoo.. mgkn sbb kamoo baik sangat.. tapi, saya taw, kamoo mmg kawan yang baik.. dan sekarang, kamoo, atra kawan yg pling saya syg.. bnda yg paling atul rasa serba salah dengan mac, time mac menangis kat public phone..atul tahu, mac mmg ada masalah time tuh..tapi, betapa tak gunanya atul sebagai kawan, atul biarkan jer mac..(dalam hati, atul nak sangat dapatkan mac time tuh dan peluk mac..tapi atul tak terbuat semua tuh)..maafkan atul yer mac..tpi, saya mmg sygkan kamoo walaupun cara kita agak berbeza..


Fatin Farhah:




teman tidurku..aw~ fatin, terima kasih sbb jadi kawan saya.. 3 tahun kita tdo bersama..bnyk perkara yang kita kongsikan..nak2 pasal haiqal dan iwan..heheh..dengar lagu sama2..igt lagi tak? yang paling atul tak boleh lupa, fatin sangat percayakan atul sampai sanggup pinjamkan atul rm2000 untuk beli laptop..jujur atul cakap, saudara atul pon tak ada yang macam ni..kadang2, kawan tu lagi berguna dari saudara sendiri..sayang kamoo fatin~


Rohaizad:


hehehe..igt lagi tak tarikh 11 mac 2005? our friendship anniversary... first time atul approach lelaki untuk dijadikan kawan...sebabnya,awak tu pendiam sangat (itu dulu, sekarang dah bising dah,hahhaha).. walaupon saya pernah syg awk lebih dari kwn, tapi sya tak pernah harapkan kita ada hubungan lebih dari kawan..sebab saya tak nak kehilangan awak, mcm mana sya pernah hilang bf sya sblm nih..igt tak apa jnji awak pada sya? awk takkan tgglkan sya mcm mana jimi tgglkn sya.. dan ini lah satu bnda yang bestfriend boleh buat tapi boyfriend tak ley buat...bestfriend takkan tgglkak kita demi perempuan lain..dan awak lah orgnya, bestfriend sya~ trima ksih..


Zainol:


bnda yang paling atul ta ley lupa dgn dol ni time kami kemalangan jalan raya...hahahha...igt lagi time dol gelabah, risau atul cedera..hahahha..habis baju atul penuh dgn aiskrim..wat malu jer..
bnyk bnda yang atul kagum dgn dol nih..antaranyer kesetiaanya..bertahun2 tggu org yg sama, tapi syg tak berbalas..mana nak cari lelaki cam ni zaman sekarang? susah beb..ok, bagi awek2 cun kat luar sana, boleh lar try usha si dol ni..dengan syarat kamoo cun lar..atul dah try byk kli, tapi ta lepas sbb tak cun..hahhaa.gurau jer dol...
dol, ko baik sgt wlupon mulut ko kdg2 cam longkang..hahahha..tpi hati ko mmg baik..aku mmg syg ko sgt2 sbgi kwn..ko tak pernah berkira dgn aku..bila2 aku ada mslah, ko sokmo antra yang pertama datg tlg aku...trima ksih dol..friend forever ok?lagi satu, jgn sia2kan peluang ko bljar kat uia, di mana aku tak ada peluang tuh..manfaatakn ok?..bukan sekadar dari segi ilmu duniawi tapi juga dari segi ilmu agamanya..cari peluang untuk perbaiki diri ko yg mmg dah baik tu dgn persekitaran yang baik cam tuh, yer dol..


Amira farihan:


tak berapa rapat, tapi bnyk yg kita kongsi shgga jadi rapat dan dalam diam, sya sgt sygkan kamoo yer amira farihan..igt lagi tak satu mlm yg kita menangis sama2, berkongsi masalah? sampai skrg atul tak lupa detik tu mira..kita menangis sama2..belajar sama2...atul ajar mira math and stat, mira pula ajar atul acc..dari atul tak pandai apa2 acc tuh sampailah atul bleh score A untuk subjek tu..terima ksih mira..jasamu atul igt...rindu sgt kenangan kita..
mira selalu di samping atul bila atul menangis..nak2 time dengan jimi dlu..mira lah satu2 nyer yg berani marah atul, pasal setia yang membabi buta..semua nyer sia2 jer kan mira..kalau lah, dari mula atul dgr nasihat mira...
dan..hadiah yg mira bgi...ianya sgt tak ternilai bgi atull...walaupun tiada nilai dari segi wang ringgit, tapi sgt mahal dan berharga di hati atul..yela, mira buat sendiri hadiah tu kan..mkan msa..snggup buat, satu demi satu..i.allah, atul akan smpan hadiah tu sampi bila2...syang kamoo !!


P/s: yang tak tersenarai mohon maaf...kamoo semua tetap dalam hati dan doa saya...i.allah

5 comments:

ezza shabarudin said...

eza bukan merapu okay? :p
thanks sayang for the thoughts.
yup, we're never get involved in any fights and alhdmllh for that!
buang jauh2 perasaan tu dlm laut tw, i love you more :)

Shira Shafrida said...

salam kenal.. :)

jalan2 sini.

fatin said...

SAYANG ATUL JUGAK~
imysm...
mau tdo same2..
mau dgr rdio samE2..
mau kongsi cEritE samE2..
mau g DM samE2..
dgn pjah n grah skLi..
wuwuwu~

yup..
i trust u morE than mysELf..
Erk??bley kn??
haha..
bLaja ELok2 yEk atuL..
thanks a Lot sbb haritu msE xdE air, atuL bg tumpang dduk umah atuL..
mak atuL baek sgt..
rindu kt mak atuL..hik3

nUr said...

atul!!
thanks 4 da saying ;p
may Allah bless U my dearest sister..
always luv U =))
x0x0

maCy malas nak sign in said...

sayang. im sori id missed out reading this.

i love u too. damn2 much :)

There was an error in this gadget