Saturday, April 3, 2010

saya kamu dan mereka

Salam kepada semua sahabat yang masih setia untuk singgah ke blog atul..

Semoga kalian semua sihat2 slalu hendaknya...

Da seminggu atul ta post apa2 kan..

Kenapakah?

Rajuk di hatikah?

Atau sudah malas untuk menulis?

Jeng2..jawapan nyer mudah..

Da malas nk menulis.. sbb rsa cm ta de yg baca pon..cm cakap sowg2 po ye gak ean..

no feed back..tu yg mls nk update

Tapi, smlm ada shabat yg dtg bertanya..” napa ta update blog atul? Da puas tggu..”

..maka hari ini, dengan sedikit ruang waktu dan masa, update lar skit blog nih..

V

V

V

V

SHOE FAIR

How to start? Actually last week quite full..sbb tuh ta de msa nk update..

Schedule pnuh! ( ceywah,cam zeti akhtar aziz lak tahap bz nyer)

bz2 pon, smpat lagi g shoe fair kat PWTC..

kalian pergi ta?

pada sapa yg tak pergi, jgn kecewa k..notg special pon..

pada yg pergi, apa kowg rsa?hampakah?

n for me, sdikit hmpa lar..

nasib baik prgi dgn kwn2 yg sdikit gla2 otak nyer..so still best seronok lar..

niat di hati nk lar beli spasang kasut dkat sana..kasut kuliah..

Tpi tgk2, xde apa yg berkenan n hrga nye pon agak langsi..

Bla da ada yg berkenan, saiz lak ta de..

Almaklumlah, kaki sya ni kcil..saiz 4 @ 5..so mmg agk susa lar nk dpt ean..

Pasrah!

Yang klakar nyer, sanggup redah ujan..

Msuk dalam PWTC, dlm keadaan basah kuyup..

Atul n mimi pon apa agi, wat sengal lar..

Gna hand dryer dalam tandas utuk kergkan tdg..

ha...yg plg terkjutny bla tgk harga ksut yg mencecah ratusan ribu..

ada tu sampai 3oo ribu..

gla lar.. dari beli kasut, baik beli umah..ada pekdah nyer..tol ta?

so kat bwh ni lah antra gmbr2 msa shoe fair tuh..


dari kiri: mimi, jaja, atul n ima

saya suka peluk mimi..mimi, nk peluk lagi boleh tak?

klu anda bijak, yg mana satukah tgn saya?
ni lucky draw nyer mark..
but, im not lucky enough..dpt white coffee jer..

kasut ni harga nyer rm 200 ribu..ada berani nak pakai?

basah kuyup masuk PWTC..

pnat berdiri dalam lrt..

so, duduk lar sdh nyer..

V

V

V


NO CLASS FOR THE WHOLE WEEK

Started from Monday to Friday..no class at all..

Wargh..dengar cam best gla..tapi ta de lar sebest yg disangka..

Bak kata pepatah, indah khabar dari rupa..

No class does not mean we are free the whole day..

But we have somtg heavier to do..

which is Get prepared for language camp..

Each of us has our own commitment..

Nak2 AJK tertinggi..

Ta ckp tdo mereka.. kesian sgt..

Cam atul, atul kna practice for story telling..

I’m going to be JACK in ‘Jack and the bean stalk..’

atul pgang watak utama ni pon bukan sbb bakat (sbb mmg ta de bakat pon dalam bidang nih),

Tpi terpilih sbb badan atul yg kcil..so sad ean…I wish I were taller..

tgh bosan menunggu rehearsal, so kebas jap lar sari dharsini..
apa mcm?
cm kajol tak?hik9..

abe yg sdh di make up..utuk story telling..


bekerjasama siapkan back drop..



PEMENTASAN TEATER DI KLPAC

KLPAC ni cam istana budaya gak lar..tempat pementasan..

So, kami berpeluang lar untuk menonton satu pementasan yang bertajuk

‘JESUS LIVES IN SOUTH KOREA’

Da tajuk pon Jesus, sah2 lar cter ni sal agama kristian ean..

Tapi, crita ni ta de lar detail sal agama kristian..

It is just about penganut nyer yg punya pendapat msg2 dalam agama tu..

Cam islam gak ean.. kita ada macam2 mazhab..

Mazhab HANAFI, MALIKI, SYAFIE..n setiap mazhab ni ada cara nye yg berbeza..

Contoh nyer dalam bab solat..

Ada mazhab, klu kentut batal wudu’, tapi ada mazhab, kalau sedawa yang akan batalkan wudu’..

So crita ni lebh kurg mcm dalam situasi ni lar..

My comment: atul prefer tgk wyg lagi lar dri tgk teater..

Tket wyg baru rm8..tpi tket teater rm23..

Dengan rm23 tuh, kita da dpt tgk 3 movies sbnr nyer..

1 nisbah tiga..so agak rugi..tol ta?

(sory, saya ni mmg berkira skit sal duit hik9)


mimi, awek ku..hahha..

my classmates..

btw, i notice somtg.. ilooked ta cntk dgn tudg ijau..m i r8?




tiket yang mahal!

DIBULI

sapa kena buli ni? cepat2, kol teledera..hik9..

atul dibuli oleh mimi dan nazmi msa nk cari daun pokok..ceh..

mmg gla2 lar bla dgn budak berdua tuh..

dowg buli atul! jaat!

first skli, dowg kata atul pggil kucing mcm panggil anjing laut..

gelak sakan dowg, kna kan atul..

pas tuh, gara2 ikut cakap mimi,

abeh kasut atul kotor kena lecak..

kotor gla..da lagi skli kna gelak dgn dowg,,

jaat tapi.....consider klakar lar..wink9..

wlupon dowg jaat, tapi dowg still baik ati..
taw napa?
sbb mimi n nazmi tlg atul bersihkan smula kasut..
tq guys..senorok sgt dgn kowg!

kasut putihku yang da dicemari selut, gara2 nazmi n mimi..wargh ='(


ps: antara persahabatan dan percintaan, yang mana akan kamu pilih? kalau saya, saya akan pilih dua2...hahha..tapi klu kna pilih satu jer cm ner? anda?


3 comments:

ad said...

saya pilih persahabatan..

fizah said...

kasut smpi ratus ribu..perrghhhh~
membazir je sape yg beli..
hurm,mostly orang pilih percintaan kan..

althafunisa said...

n i will choose both..hahah..

There was an error in this gadget