Thursday, March 25, 2010

RAJA vs RAJA SEGALA RAJA

  • kita beradab dengan raja, bila dijemput ke istana happy tak terkata.. tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, jemput ke masjid kita buat derk jer..
  • kita beradab dengan raja, pakai habis smart, tempah special lagi.. tapi depan RAJA SEGALA RAJA, solat pakia kain pelikat jer..kadang2 tak berbaju..
  • kita beradab dengan raja, nak ke istana esok, malam ni dah bersiap.tapi dengan RAJA SEGALA RAJA nak ke masjid liat..malam nak bertahajud jangan harap.
  • kita beradab dengan raja. dia suruh apa saja kita buat tanpa banyak cakap. tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, dia suruh solat pon kita tak buat.
  • kita beradab dengan raja. apa yang dia tak suka kita tak buat, takut dianggap derhaka.tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, kita buat apa kita suka. tak takut masuk neraka.
  • kita beradab dengan raja, bila dia ada kita rsa hina, rendah diri. tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, mana pernah dia takde, masih juga tak sedar diri.
  • kita beradab dengan raja. nak menghadap punyalah rasa longgar sendi lutut. tapi depan RAJA SEGALA RAJA, tak ada takut.solat pon tak khusyuk.
  • kita beradab dengan raja. dipanggil hadap sultan pon dah rsa bertuah... tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, dengar azan pon kita rsa menyampah.
  • kita beradab dengan raja. sanggup tunggu berjam2 sbb nk jumpa. tapi dengan RAJA SEGALA RAJA, solat lima minit pon da kira lama..


ps: sekadar renungan dan peringatan untuk diri sendiri dan pembaca..
sumber:ujang, 1februari 2010 keluaran 373

1 comment:

Fia Abas said...

i like this post hehe so original =)

There was an error in this gadget