Saturday, June 18, 2011

alhamdulilah,angah dapat notebook free se..

alhamdulilah...
semalam, angah dapat netbook satu Malaysia..
notebook free sebijik + tm wifi...
tapi syg nyer, kat umah kami mana ada bnda alah tm wifi ni..
so, angah, simpan ajelah notebook tu untuk masuk u nt...


tapi, tak faham gak kenapa budak2 sekolah ni diberi notebook?
ulangkaji online ke?
buku yang sedia ada pon dowg tak terhabis baca...ni kan pulak, nak study online...
silap2,budak2 ni online fb 24 jam adalah...
sebagai manusia yg masih cetek ilmunya, atul tak tahu apa faedahnya notebook ni diberi kepada budak sekolah...

dalam hati, nak tgk gak, bdak2 yg dapat notebook ni nt result dia agi gempak ke dari kami yg belajar guna buku jer...

hem...
yg kelakarnya...
ada orang asli semalam, lepas dapat notebook terus jual ...
murah gila lak tuh...
rm400 jer...
kalau tahu semalam, bawa duit lebih jer..
boleh beli dari dowg...
mana nak dapat kan, notebook rm400..


orang asli smlm tu pon, jual bersebab..
nak buat apa kan notebook kalau umah sendiri pon ta de bekalan elektrik..
nak cucuk celah mana nak hidupkan notebook..
bek jual, dapat juga tangung duit makan sebulan...



p/s: mungkin pemberian notebook ni patut dikaji balik, ke mana hala tujunya...


4 comments:

eyza ♥ said...

salam perkenalan .. ngee ~

sebut pasal notebook ny .. dgr cyte , hrge asal nye juz rm 350 jew .. mnurut sumber lahh ..

Anonymous said...

tulah pasai..bglah budak lepasan spm..ke ap..apeda--Malekkumalasnaklogin

althafunisa said...

salam perkenalan juga....

lorgh ye ke? wlupun cuma 350, tpi klu dah di darab dgn sejuta laptop, mhl juga lah jadinye kan...

althafunisa said...

@malekygmlasnklogin: btol2...atul rsa dowg patut bgi kat bdak spm yg tryel nyer cmrlg...

There was an error in this gadget