Monday, May 17, 2010

HAPPY TEACHER'S DAY


MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU 2010
PERINGKAT INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS PENDIDIKAN TEKNIK
TARIKH: 17 MAY 2010
MASA: 7.30-12.30
ANJURAN: JAWATANKKUASA PERWAKILAN PELAJAR 10/11
DENGAN KERJASAMA 2 PPISMP TESL AMBILAN JULAI 2009


first and foremost, atul nak ucapkan selamat hari guru kepada semua warga pendidik.
tanpa guru, siapalah kita pada hari ini..betul tak?

ok lar, sebelum bercerita panjang..atul nak tya skit...
kalian tahu tak sejak tahun berapakan hari guru diraikan?
meh, atul nak share info skit..
hari guru mula disambut sejak 16 May 1972 dengan tema
"peranan guru dalam pembangunan negara"

tahun ini punya tema kalian tahu tak?
temanya ialah "GURU PEMBINA NEGARA BANGSA"

actually tak sangka yg atul akan sambut hari guru lagi..
ingatkan time form 5 tahun last atul sambut hari guru..rupanya tidak..
i.allah, sampai ke mati lah atul akan sambut hari guru..
sebab atul bakal seorang cikgu..

tahun ini atul terlibat secara langsung dengan majlis sambutan hari guru..
1st time kot, conduct majlis macam ni..
kelas atul terpilih untuk menjalankan majlis hari guru ini bersama2 badan perwakilan pelajar..
kenapa tesl? bukan math or science?
huhu, the strongest reason is our class is free..no exam for this sem..
so, kami lar yg bertanggungjwab untuk menjayakan nya...



comel kan adik baju biru nih? siap berbaju melayu, bersongkok dan bersampin lengkap...
nak pergi mana ni adik?angkat nikah ke?
jangan! akak sendri pon tak kawin lagi..hihi...
btw, ni adik haiqal and the gang..
mereka didatangkan khas dari pra sekolah ipg teknik untuk acara perasmian hari guru...
comelkan haiqal ni...tapi...nakal..biasalah, nama pon kanak2 kan..

v
v
v
v

majlis dimulakan dengan sukaneka selepas pengarah merasmikan majlis hari guru..
so, ni lar antara foto2 menarik dari pensyarah kami...

apa pengarah buat ni? pancing botolkah?

ini, pengarah kami..
puan hajah zakiyah binti idris amn...
apa mcam sporting tak pengarah kami?
join sukaneka tuh..terbaik punya...


ati2 lari dalam guni tuh..nanti jatuh pulak..

ok..kalau tadi pengarah...
naib pengarah pon tidak kurang hebat nyer..
inilah naib pengarah kami..
cik hajah rosenah binti mohamed nor..
sporting gila...



puan, hati2 lari tuh..nanti jatuh..


ha..tipu jangan tak tiup ustaz belon tuh..


1, 2, 3...pommmm...yea, belon pecah...


huhu, habis lah muka puan sabariah ni karang kena tepung..
tak pe..tambah seri..hik9...


aik..lecturer gak ker budak 2 org nih?
sibuk jer..mencapap..


ustaz main ngelat..mana ley pegang epal tuh...
potg markah!


actually, atul under ajk pendaftaran..
tpi da jadi mcm2 ajk..
bidan terjun...seronok sgt..sebab dapat belajar banyak benda baru...
mcm ajk sukaneka pon atul join..
bidan terjun...


ok...ni atul dengan abang hafiz..dari sem 5 kot kalau tak silap..
atul pon join under bidang tugas dia juga..ajk cenderamata...
best dapat balut adiah..kerja dgn abg ni pon ok gak..
kelakar doh...
v
v
v
v

dah penat berkerja, so amek lar kjap gambar dgn classmates and JPP...

suka2 gambar nih..

boleh tahan gak posing abang bertiga nih..

ni lah bena yg disiapkan dalam msa 24 jam..
tapi cantik kan...


ni lar NYDP...
azwan...also my classmates..
dia lar yg jadi tulg belakang untuk pogram ni..
tgk,makan pon berjalan..
punyalah tak de masa nak makan...

pengertua dan guru yang berkerjasama..
hihi...lupa nk cakap...
kelas atul pon wat persembahan pentomin sempena hari guru...
mimi ni pengetua and farizi guru yg sgt dedikasi..
atul? ce teka...
hihi...nama pon pelajar yg dedikasi..
so, msti lar atul pgg watak pelajar yang baik..
sesuai tak dengan i? hik9...

with NYDP..


last but not least..
kami pon ada wat jualan..untuk klas tul, mimi and khai lar jdi wakil penjual..
tengok, tak laku..
*ish2, tu lar, atul dah suruh guna pelaris ta mo..kan da tak laku..hihi, kidding guys*
btw, best gla..
org selalu cakap keep the last for the best..
but i gonna to change it..
keep the last for the free gift...
hik8...sbb bnyk yg tak habis jadi, so atul pon dapat bnyk makanan free...
air..buah..rojak..
and best skli kek coklat lar..
kalau beli, kek tu harga nye rm5 taw...
so atul da jimat rm5..
alhamdulilah..murah rezki....

v
v
v


btw, sekalung tahniah kepada jpp and teslians sbb dah berjaya melaksanakan majlis ini...
ok lah...last skli sebelum atul g jogging dgn cha, atul nk ucap agi skli slamat hari guru kepda semua...sya syg semua ckgu2 sya..sebb tanpa mereka, sya tak kan berada sampai tahap ini..terima kasih cikgu..I LOVE YOU...

p/s: tadi atul minum cawan bekas pengarah..mana tahu dapat badi dia kan...silap2 satu hari nanti atul pon akan jadi pengarah mcm dia..amin...


2 comments:

ad said...

saya suka post ini..!

zjza_jawahir said...

~lalalalalala~

There was an error in this gadget