Saturday, May 15, 2010

hi-tea vs camping...the winner is me...


HI-TEA

date: 1o may 2010
venue: UPM serdang...
organizer: English Language society...
fee: Rm 20 each...

story telling:
wah..best gla sbb dapat mkn cam gla..makan scara buffet, so ikut kowg lar nk mkn cam ner pon kan.nak mkn sampai pecah perut tak kisah..mkn steamboat lak tuh..mmg heaven gla la...
mls nk cter pnjg..picture speaks louder than words r8..so let the pictures tell the story...


amboi, khusyuk nyer kawan atul ni makan..sampai tak sedar atul tgh amek pic dy..hihi


ya allah, byk nyer kowang makan..terhabis ke tak ni ha?
btw, pic masa makan tak bnyk sgt..sbb sya sgt fokus ketika makan.mkn agi pntg dari amek gmbr tol tak?..hik9..
*makan ke melantak atul weh?*

so lepas mkn, baru lar excited nk amek gambar..sbb perut da full..da tak muat nak isi lagi..


3 dara...yg masih dara n cun...
*perlu ke statement dara tuh? hik9*


ain..smart lar..tlg main kan i satu lagu ley ta?

syu, peluk jer taw..jgn lebih2..hik9


ya allah...asal lar g singkap kain anak dara org nih? ish9..

huhu..comel nyer gambar nih..i like..
btw, tema baju kami flora..tapi kowg pasan ta baju atul tuh, rama2..bkn nyer bunga..
knapa? sbb nyer, rama2 kan hinggap pada bunga..so kira aci lar eak pakai baju nih..wink9..


ok, ni lar akibatnya kalau da makan bnyk sgt..sampai da ta knal tandas sendiri kot...

nazmi, awk lelaki lar..yg g masuk tndas pompuanyer napa?


ha, ni lagi sowg..mimi..meh ceq nak habaq..awak tu pompuan..
bkn lelaki..jgn masuk tndas lelaki k..



as usual, kalau ada mkn2 msti lar ada lucky draw ean...
so, kami lar antra yg bertuah tuh...


sonok nyer..perut kenyang..adiah pon dapat..


ok, ni lar adiah lucky draw yg atul dpat...
cik midah yang cabut no atul..0025...
masa dia nak cabut number tuh, *naluri atul da rsa, msti aku nyer nih*
tak sgka lak naluri atul btol...
act, ni first time dapat lucky draw,,sblm ni tak pnah lucky pon bab2 draw2 nih..
alhamdulilah...at last, lucky gak..


ya allah, puting anak sapa lak nih?
ha, ni lar pekena dari mimi buat atul..
wakenabeb!
wink9..wat tuka2 adiah..n atul dapat adiah dari mimi...so ni lar yg atul dpt..
masa dpt adih nih, dalam kpala pk "apa ko nak aku kawen awal ke ha?"
terkejut gila lar..
tapi....


mimi just nak men2 kan owg yg dapat adiah dy..
ni lar adiah yg btol nyer..towel..
so i get new towel..suka2!
thank you mimi...

v
v
v
v
v
v

PENDAKIAN GUNUNG DATUK


date: 13-14 may 2010
Venue: gunung datuk, rembau, n9
organizer: jabatan pendidikan jasmani dan kesihatan ipg teknik, kl
alkisah nyer:
camp ni ada 2 siri..siri pertama dan siri kedua..atul n d gang siri kedua..seramai 97 org guru pelatih yang megikuti siri kedua ini..ikut plan asal, camp ni spatut nyer berlangsung slama 4hari 3 malam..tapi dipendekkan menjdi 2 ari 1 mlm atas sbb kekangan kewangan..actually, this is my 1st experience..pnat tapi puas hati sbb atul berjaya naik ke puncak..
kami siri kedua ni kira bernasib baik sbb cuaca baik..tak hujan..siri pertama hujan lebat..so mereka tak dpat naik smpai ke puncak..
masa naik, mmg penat gla..makan masa hampir tiga jam untuk sampai ke atas..mmg gna bnyk tenaga lar..nak2 kalau kurg wat aktiviti skan sblm nih..lagi lar rsa seksa nak sampai..
masa turun lak, tak gna bnyk tenaga sgt..tapi kna pandai jaga langkah n main break kaki..pergh, non stop kot..skit kaki..jadi mkn susa..smpi dlam ati tertya2, "cam ne lar aku ley naik tadi"..sbb rsa track mkn susa..
alhamdulilah, atul berjaya naik dan turun dengan selamatnye...

so ni lar antara gambar2 yg sempat di ambil sblm bateri phone abes dgn rasmi nyer..

ketika di puncak..
menuju puncak gemilang cahaya



geng anak selatan
pengerusi: mimi
naib: nazmi
s/u: syu
bendahari: atul..

btol2 atas puncak..

dengan room mate kesayangan, anis...

satu2 nye pokok bunya yang ley jumpa kat pincak tu...

ok, apa yg kowg nampak tuh adalah bndar melak..
so bygkan lar ketinggian gng nih eak..
dari n9 ley nmpak bndar melaka

muka puas dapat sampai ke puncak..

bandar melaka dari atas puncak..

kehijauan alam


antara kehijauan alam yg masih kekal pada hari ini..
tapi smpai bilakah?
kita lah penentu nyer...
syangi hutan dan alam kita...





lepak2 sambil tggu turn utk naik ke atas puncak


hati ye cik kak n cik abg naik tuh..


usaha tangga kejayaan...n tgga ni mmg mnuju kejayaan untuk naik ke puncak..

nak nek ke atas kna gna tgga...
gayat kot~

dizaster paan si pencinta alam semula jadi

with mr.gana..my p.e lecturer...


on the way naik ke puncak.letih gila!





lastly...


comel gla kucing nih.ekor dia kembang...
ni msa kat dapur...ponteng dgr ceramah...hahaha..
ta de lar.. act, im one of the ajk memasak..
sonok taw jadi ajk memasak nih...
*sbnrnyer sya bkn pndai mask pon..tak caya tya mak..jrg gla trn dapur*
tapi, dalam bab camping mst ketua memasak akan ajk sya..mb sya ley jadi pembantu terbaik kot..
bak kata org, menyelam sambil minum lar kan..
camping smbil blaja msak...hihi...

v
v
v
v
v
as a conclusion...
the winner for hi-tea vs camping is....


hidayatul nur aqilah
congrats to my self because i have put the the best effort for both of the activities...
wink9...

p/s:ditinggalkan dan meninggalkan tu sakit nyer tak sama..dan aku? mungkin bakal ditinggalkan sebelum meninggalkan...




2 comments:

mimie swifty said...

muahaha...i love that day(hi-tea) sbb i pakai baju yg i sdri malu gile nk pakai....it might be my last time wearing it..muahahahahah
sal gunung datuk tu aku dgr ko tensen tgk aku diam je kan...haa...aku dah story kan wut happened actually...
pe aku leh ckp..mmg mulut kene jage bile kat tempat2 camni..wah cm kat mekah pulak kan???
aish

althafunisa said...

huhu..lega skit aku dgr..aku igt kan ko bengang dengan aku sbb bnyk mulut sgt time tuh...

There was an error in this gadget