Friday, January 21, 2011

korea vs boyfriend


Siapa tak kenal SUPER JUNIOR?


SS501?



Pasti, ramai antara kita yang kenal siapa mereka..


Lebih2 lagi, SUPER JUNIOR pernah mengadakan concert di malaysia pada tahun lepas..

Dan dengar kata, tahun ni 19 Mac 2011, lagi sekali mereka akan mengadakan concert di Bukit Jalil..


Ramai juga kawan2 atul yang sudah mula mengumpul duit dan berangan2 untuk pergi ke concert tersebut.. ada pula yang sanggup buat SBE di KL sebab concert super junior..



Itulah dia virus korea yang semakin mendapat tempat di Malaysia..


Adakah anda salah seorang peminat korea?


Atul pon salah seorang peminat cerita2 bersiri korea.. tapi alhamdulilah, masih boleh dikawal buat setakat ini.. ada di antara kita, bukan setakat movie dan drama korea yang dilayan.. tapi, lagu, reality shows dari korea juga mula mendapat tempat di hati..


Pernah tengok boys Over Flower, Playfull Kiss, Personal Taste, My Girl?

Pernah tonton rancangan

Thanks For Wakes Me Up?

We Got Married?

Family Outing?


kim hyun joong in playful kiss



Argh, kalau nak list kan semua, memang tak cukup satu entry atul ni nak list kan reality shows, movies and drama from korea…


Tengok korea memang ralek..ralek dengan kekacakan lelaki2 korea nya.. dulu, kalau masa atul kapel, walau boy friend msg pon malas nak balas sebab terlalu ralek dengan cerita korea…


“Aku dulu jer minat tgk cerita korea ni..tapi sejak aku dah ada boy friend ni aku dah tak minat nak layan semua tuh”


Ni ayat kawan atul lah..tapi kalau atul dok perhati kawan2 atul yang minat korea, kebanyakan memang ramai di antara mereka yang tak berkapel.. kenapa ye? Berangan2 nak berpasangan dengan artis korea ke? Atau dah tak berminat dengan lelaki tempatan kerana terpesona dengan artis korea yang nampak sgt gentleman di dalam movie yang di lakokan.. huhu, masing2 ada pendapat masing2…



Kadang2, dengan cerita korea, ia menbuatkan atul bercinta di alam fantasi dan sedikit sebanyak ia membuatkan atul lupa mencari cinta reality…tak berminat… mungkin hati ini dah di miliki oleh kim hyun joong kot..hahahha.. (kidding )


Tapi bagi atul lebih baik “bercinta fantasi” daripada “bercinta reality” kalau reality itu lebih menyakitkan dan mengcewakan hati…



Komen anda?



Peringatan diri sendiri: tengok korea tak salah, tapi jangan sampai terabai tanggungjawab yang lain..jangan sampai lewat solat dek kerana korea..


ps: atul ada buat kalender kim hyun joong..tapi tak berduit nak print.. anyone who like to print it out for me? atul akan kira tu hadiah birthday atul yang akan tiba tak lama lagi....

7 comments:

aULia said...

warghhhhhhhhhhhhhh...triple like this ntry.nak komen sket, bagi aku la kan, kalau minat diorang ni, ati xdela sakit sgt sebab kita memang awal2 da tau y kita xkan dpat...so, xdela frust menonggeng rite?hehehehe :))

tura hepy said...

suke3 sgt diorg..rmai giler her0 korea comel3....sgt besh laaa hehee

Malek Ku said...

korean boys hensem...tapi korean girls xcun...japanese boys xhensem tapi japanese girls cun

Ema Kamila said...

pergh..menusuk kalbu la post ni akak..hahaha
ala..bukan selalu kan diorg dtg cni kan?..hehs..

setuju ngan "...lebih baik 'bercinta fantasi' daripada 'bercinta realiti'...' sbb I've seen enough tears,I've heard enough probs from the coupling peeps...Say No to Couple!LOL~:D

althafunisa said...

aulia: love kim hyun joong ta kan frust kan? hehhehe

malek: erk..ea? ta layan sgt jepun..hehehhe

tura hepy:btoi2...comel bagai nk gla..hehehhe

ema: akak ta halg pon nk gi kan? ok babe, say no to couple...amin..

maCy said...

nak kimbum!

althafunisa said...

mac: which kimbum? the super junior one or the boys over flower one?

There was an error in this gadget