Monday, January 3, 2011

setelah terkandas...akhirnya....

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia…


Alhamdulilah sebab hari ini kita masih boleh bernafas dan siap boleh online lagi..betapa besarnya dan banyaknya nikmat yang Allah berikan pada kita..Cuma kita yang terlalu alpa..say Alhamdulilah, thank you Allah…


Hari ini dah 3 JAN..dan rasanya tak terlambat lagi untuk atul ucapkan salam tahun baru masihi… tahun berganti tahun..sedar2 nanti, kita mati jer kan… entah bila pula turn kita..esok, lusa? Siapa tahu? Cuma yang pasti, ia tidak akan lewat atau cepat even seminit pon…


Sebut soal mati, baru2 ini dua kematian yang telah sampai ke pengetahuan atul..banyak orang yang meninggal dunia setiap hari, Cuma yang atul tahu dua.. tanggal 1 Jan 11, seorang pelakon telah menghembuskan nafas terakhir kerana serangan jantung iaitu Faizal Yusuf.. beliau baru sahaja berusia 32 tahun…bak kata Liyana Jasmay, “terkejut dengan berita ini, sebab dia muda lagi”…. Soal mati, bukan ikut umur… tapi ikut takdir… dan semalam 2 Jan 11, ayah roommate atul pula telah kembali ke rahmatullah kerana serangan jantung juga… al-fatihah kepada arwah dan salam takziah kepada keluarga arwah… semoga kedua2 arwah ditempatkan bersama para Syuhadah…


Ok, stop sampai situ, atul mula pula cerita lain…


Tatkala Rohaizad, Muna, Adhar and the gang sudah mula berada sem 4 program ijazah…


Tatkala Mathila mansor sudah mula berada di sem 3 PISMP..


Tatkala sahabat2 UIA sudah mula berada di sem 4 program ijazah…


Dan sekiranya atul masih di UIA sekarang, atul kini berada di sem 4 program ijazah dan mungkin mengambil business management sebagai major…

tempat jatuh lagikan dikenang...inikan pula tempat menuntut ilmu...rindu UIA!!



Tapi, itu semua bukan takdir untuk atul…


Kini, tahun ini, atul baru ingin melangkah ke program ijazah…


Bak kata lecturer UIA atul dulu, “better late than never”


So macam itu juga atul..walaupun lambat, tapi akhirnya dapat juga atul amek ijazah…Alhamdulillah…


Dan, siapa tahu memang atul tak dapat graduate dari UIA, tapi mungkin satu hari nanti atul akan jadi tenaga pengajar di sana…amin…



p/s: looking 4ward for the next 4 years !!! Aja2 fighting teacher atul!

6 comments:

g-rah said...

assalamualaikum..
kak atul kenal x spe ni??
hehe *gedik2*

maCy said...

atul..
http://www.mohdhilmi.com/berita-terkini/gathering-cikgu-blogger/.html

jom!

maCy said...

semoga berjaya jadi guru untuk mendidik bakal gabenor negara~

althafunisa said...

mac: tpi rsa nyer ta mustahil lagi untuk atul gapai cita2 tu kan...better late than never...

Suara Kalbu said...

yeah .. better late than never. Akak ni dah tua2 pun baru ngada nak belajar balik. Kerja lagi. Rumahtangga lagi. But takde apa yang terlambat kecuali setelah kita mati

Pendekar Berkuda said...

semoga dipermudahkan segalanya..amin...

There was an error in this gadget