Wednesday, May 18, 2011

tips nak jawab paper exam esp paper EDU 3101

ASSALAMUALAIKUM dan salam satu Malaysia..


I.Allah esok 1st paper untuk final...
hoho, walaupun cam tu masih ada masa lagi kan nak update blog..
bukan apa, dah nak muntah membaca buku philo tuh...
dengan mukadimah ala2 meleret..


ok, hari ini nak bagi tips sikit untuk jawab soklan paper hari esok..
ops, lupa lak nak bitaw...
paper esok EDU 3101 (Philosophy and Education in Malaysia)


tipsnya:

contoh soalan 1:

apakah sumbangan aminudin baki dalam bidang pendidikan negara ? (4markah)
  1. menubuhkan lembaga peperiksaan Malaysia
  2. mewujudkan sijil pelajaran Malayia dan sijil tinggi Malaysia
  3. melibatkan diri dalam penyediaan Penyata Razak.
  4. ..............................................................................

jawapan ke 4, blank...dah tak tahu nak jawab apa... sebab banyak lagi fakta lain dah bercampur aduk dalam kepala...

disebabkan dalam buku ada tulis, untuk memperoleh maklumat lanjut mengenai Amanudin Baki, ada bolehlah layari laman web http://ms.wikipedia.org/wiki/Aminuddin_Baki

so apa kata, kalau dah blank sangat tak tahu nak jawab apa bagi ruangan ke 4 tu, bolehlah letakkan jawapan :untuk memperoleh maklumat lanjut mengenai Amanudin Baki, ada bolehlah layari laman web http://ms.wikipedia.org/wiki/Aminuddin_Baki


hehehhehehe...kalau anda berani, try lah....ada kena pelakung dengan lecturer...
agak2 mr.wee marah tak eak kalau letak jawapan cam nih?


ok lah...selamat study semua...wish you all good luck...



p/s : wish me luck k...

There was an error in this gadget