Friday, April 27, 2012

143th entry : 143 stands for I Love You..

Assalamualaikum wbt...
at first, i keep this 143th entry to write on something about love..
i really wanted to write something special about the one who started to grow healthily in my heart.. (sila abaikan penggunaan term yang entah apa2)
but, when the time come, i dont think i still want to write about the person anymore..
huh!!! that is the only sigh that i can make.. woha

so, i change the thing from I Love You to  ->  I Love My Bones.
it sounds better to me.. lalala

v
v
v

yesterday i just make a renovation..
ecece, seems like i renovated a house or a building or something lah..
but, dont believe to the word renovate..
actually, i improvise a song.. (i dont think this is the right word to use oso, lalala)

from vitagen, i changed to Dutch Lady..

the original song sounds like this:




then, i changed them to a new lyric which is 



woha! kalau nak tahu, atul ni kalau tak jadi ckgu mungkin dah jadi bisneswomen..
tak pon dah jadi komposer lagu.. see, i have the talent (ayat pasan nak mati)

ok lah, meh nak share sikit pasal atul dan susu..
dari kecik lagi atul mmg kurang minum susu..
lahir2, mak nak bagi atul minum susu ibu, atul tolak...
dengan alasan
"mak simpanlah susu mak tu untuk adik2 along...along nak minum susu cap lembu je.. hahahha"

brestfeeding : penggunaan gambar ini adalah untuk menjaga sensitiviti para pembaca dan diri penulis sendiri..


ecece, dari kecik lagi dah mula beralah dengan adik beradik kan..
kepada angah dan afiq, kalian beruntung dapat along cam along ni.. woha!

atas alasan tersebut, ayah pon belilah tiap2 bulan susu tin cap lembu..
tu sekarang perangai degil cam lembu sikit2... (haish)



then, mak lak wat hal  kretif sangat dengan susu2 atul tuh..
she improvised the recipes with added some medicine in my plain milk...

atul ni dari kecil mmg anti ubat.. SAYA TAK NAK AMEK DADAH ok!
then, my puan emak pergi campurkan ubat dalam susu..
can you imagine how it tastes? can't you?
the taste is worst!!!

since then, i dah tak minum susu putih...
rase geli jer tekak den ni ha..
yang i boleh telan cuma susu coklat or perisa2 lain selain daripada susu suci bersih tu ha..
sejak itu, atul pon dah tak minum susu.. just amek soya..
konon2nya cam susu lah kan.. warna sama putih...
nasib baik tak minum kapur kasut, warna putih sama gak kan... heheh


but, when i was in form 4 2 form 5..
my best friend, Rohaizad gave advice to me..

"atul, it is better for you to take milk..
as in future you will get pregnant.. 
and during the pregnancy, the baby inside your tummy will absorb all the calcium from your body..
so how would you supply the calcium to the baby if you yourself do not have enough for your own?"
erk...ok...

since then, atul pon mula2 jinakkan diri dengan susu..
and as for now i will make sure that  i will take one/day in weekdays..
tapi, susu coklat je lah kan..
susu putih, harap maaflah.hee..

sekian sahaja cerita yang entah apa2 nih..


wasalam...

p/s: sayangi hati anda dengan baca Quran setiap hari =)




No comments:

There was an error in this gadget