Tuesday, April 10, 2012

Wordless Wednesday.. nope, wordfull Wednesday

  

Assalamualaikum dan selamat..


ALHAMDULILAH..TERIMA KASIH ALLAH YA RABBI
semalam, hampir semua yang terlintas di hati dan di mulut jadi satu kenyataan...
antaranya:





di pagi2 hari, tgk paper ada iklan macdonald yang baru ni ha...
jenaka dengan kawan, ajak sarapan macd, kwn on jer..
nek kereta honda biru, terus menuju ke macd yang berhampiran..
Alhamdulilah, dapat merasa se... =)
thanks cha..

tapi yang sedihnya, pada petang yang sama nenek cha telah kembali ke RaHmatullah..
takziah Cha.. semoga arwah ditempatkan bersama para syuhadah, amin..

 tengah hari sikit, terserempak dengan kawan2 yang join cak lempong otw ke kantin..
Alhamdulilah, dapat pula nasi ayam free se..
dah jimat kat situ kan..
terima kasih fatin..
Alhamdulilah..


petangnya pula..
lalu depan KFC kat Jusco..
dalam hati terlintas, sedap juga kalau dapat pekena ayam seketul ni ha..
tup2, balik bilik
roommate beli ayam KFC and ajak kongsi..
ya Allah seronok gila..
thanks fina...
Alhamdulilah...


semalam, merupakan ari yang sangat murah rezeki...
tapi takkanlah kita nak bersyukur time2 dapat makanan free jer kan...
wal hal, terlalu banyak perkara yang harus kita syukuri setiap hari, saat dan ketika..
antara nikmat yang paling kita patut syukuri adalah nikmat:



IMAN

 NYAWA YANG MASIH DIKANDUNG BADAN




 KASIH SAYANG YANG TAK PERNAH PUTUS..

dan kalau kita nak listkan semua nikmat yang telah Allah kurniakan pada kita,
seluruh air laut digunakan sebagai tinta pon belum pasti cukup untuk kita listkan nikmat2 yang telah dikurniakan Allah kepada kita...
Alhamdulilah..


akhir kata

manusia yang sukar untuk mengucapkan syukur kepada Pencipta
akan menjadi manusia yang sukar mengucapkan terima kasih kepada yang diciptaNya..






No comments:

There was an error in this gadget